Letní grilování je jednou z nejoblíbenějších činností, která spojuje rodiny a přátele uprostřed krásné přírody. Nejenže si užijeme čerstvý vzduch a sluneční paprsky, ale také si můžeme pochutnat na lahodných pokrmech, které voní kouřem a kořením. Klíčem k dokonalému grilování jsou právě koření a kořenicí směsi, které dodávají masu, zelenině i dalším pokrmům jedinečnou chuť a aroma.
Výběr správného koření
Koření a bylinky hrají zásadní roli při přípravě grilovaných pokrmů. Některé základní druhy koření, jako je paprika, pepř, česnek a bylinky, by neměly v základní výbavě pro grilování chybět. Předpřipravené kořenicí směsi jsou skvělým způsobem, jak rychle a snadno dodat pokrmům komplexní chuť. Lze je využít i na přípravu různých marinád pro naložení masa, stačí koření smíchat s olejem nebo jogurtem a okyselit citronovou šťávou či octem, které maso změkčí a dodají mu šťavnatost.
Bezmasé varianty
Nejen maso, ale i zelenina a ovoce se dají skvěle grilovat a obohatit o koření. Papriky, cukety, lilky, houby, a dokonce i ananas nebo broskve lze grilovat spolu se směsí koření, aby získaly nezapomenutelnou chuť. Ke grilování patří i přílohy, zejména letní saláty všech chutí a vůní. Ochucené oleje a soli zjednoduší přípravu, stačí je přidat k zelenině nakrájené nebo natrhané na kousky a opatrně promíchat. Saláty se hodí jak k masu, tak rybám, uzeninám i sýrům a v horkých dnech slouží i jako příjemné osvěžení.
Letní grilování je skvělou příležitostí pro experimentování s různými druhy koření a kořenících směsí. Přináší nejen radost z vaření a sdílení jídla s blízkými, ale také možnost objevovat nové chutě a kulinářské zážitky. Takže nezapomeňte, že správný výběr koření a jejich kombinací může udělat z vašeho grilování nezapomenutelný zážitek.